Reis

Hind1,135

MATKAD KARUDE RADADEL

Väljasõit

09 Aug

Kestus

6 päeva

Vaatamisi

37

Kohti

8

 

                   

  • Soomes on ligi 40 rahvusparki. Meie reis külastab neist kolme, oleme siia programmi välja valinud parimatest parimad matka-pärlid. 
  • Kõik programmis olevad rajad on nn ringikujulised. Kui Sa ei jaksa, võid alati tagasi pöörata. Väga mitmes stardipunktis on võimalik valida ka lühemaid jalutuskäike.
  • Reis toimub 2 sõiduautoga. Reisigrupi suurus – 10 inimest.
  • Reis algab ja lõpeb Võrus, võimalik on liituda marsruudil Võru-Tallinn või Tallinnas sadamas.
  • NB! KONTROLLI KUUPÄEVI! Rongide graafikud ei ole veel kinnitatud.

 

1. päev, 9. august
Väljasõit Võrust. Laev Tallinn-Helsingi.  Helsingis läheme öörongile ja hommikuks oleme Helsingist 900 km kaugusel polaarjoone taga Kemijärvel.

2. päev, 10. august

Pühä-Luostos asub Soome lõunapoolseim tundur. Tundrud on “mägede jäänused” – kunagi, 2 miljardit aastat tagasi,  olid siin Alpide-laadsed mäed… Kõrgeimad tundrud on Noitatunturi (540 m) ja Ukko-Luosto (514 m).
Tutvumist Pühä-Luosto rahvuspargiga alustame pargi külastuskeskusest Naava, kus on võimalik enne esimesele matkale asumist tutvuda nii piirkonna looduse ja kultuurilooga kui ka kohvikus keha kinnitada.
Külastuskeskuse juurest algab Karhunjuomalampi (Karude joogilombi) matkarada. Raja pikkuseks on 10 km ja selle läbimiseks arvestatakse 3-4 h,  raja raskusastet hinnatakse keskmiseks (kohatiste järskude treppide tõttu).
Rajale jäävad rahvuspargi kuulsaimad vaatamisväärsused: 17 m kõrgune Pyhänkasteenputous’i (Püha Ristimise) juga, Isokuru (Suurkuru) ja Uriharju (Ohvrimägi) seljandik.  Need nimed räägivad metsasaamide vanadest uskumustest (eduka jahi lootuses ohverdati Uriharjul põhjapõtru ja nende sarvi)  ja kristluse algusest (Pyhänkasteenlampi ehk Püha Ristimisjärve ääres ristiti aastal 1648 kohalikud saamid).
Pärast lõunapausi vaatame, kuidas aega ja jaksu on – soovijad võivad tõusta Ukko-Luosto kivisesse tippu vaateid nautima (keskmine raskusaste, 4-6,5 km / 3-4 h).
Ööbime Pühä-Luostos (2-ne majutus).

3. päev, 11. august

Lampivaara ametüst tekkis umbes 2000 miljonit aastat tagasi. Külastame Lapimaa kalliskivi, lilla ametüsti kaevandust. (lisatasu) Lampivaara mäe otsas saab imetleda piirkonna võib-olla kauneimat maastikku. Pärast kaevanduse tutvustust võib igaüks ise ametüstikivi otsida ja kaevata ning mälestuseks kaasa võtta.
https://www.amethystmine.fi/
Sõit Hossa rahvusparki. Teel ületame polaarjoone.
Ööbime Kuusamos (2-ne majutus).

4. päev, 12. august

Hossa rahvuspargi tuntuimad vaatamisväärsused on jääaja kujundatud seljakud ja umbes 4000 aasta vanused Värikallio kaljumaalingud.
Värikallion kaarrose rada (keskmine raskusaste, 8 km, 3-4h) viib Hossa kuulsaima vaatamisväärsuse juurde. Tänu jalutusplatvormile pääseb vaid mõne meetri kauguselt uudistama ajaloolisi Värikallio kaljumaalinguid.
Lõunapaus.
Julma-Ölkky on 42 meetrit sügav kanjonijärv. Peaaegu püstloodis kaljukaldad kerkivad ca  50 meetri kõrgusele veepinna kohale. Rada Ölökyn ylitys (keskmine või raskepoolne, 5 km, 3h) on täis imelisi vaateid ja ületada tuleb ka rippsild.
Soovi korral paadisõit kanjonis .
Ööbime Rukas (2-ne majutus).

 

5. päev, 13. august

Oulanka rahvuspargi rajad ja rippsillad viivad Soome kõige muljetavaldavamate koskedeni. Soome kuulsaimaks matkarajaks on siinne 82 km pikkune Suur Karurada. Meie võtame ette Pieni Karhunkierrose, Väikese Karuraja (12 km, 4-6 h). Sellel maalilisel rajal saame imetleda vulisevaid kärestikke, järske kaljusid ja varjulisi metsi. Rajale  jäävad Jyrävä juga, Aallokkokoski juga, Kitkajoki jõgi, Kallioportti kaljud, Myllykoski jugaja  Harrisuvanto, rippsillad.
Pärast matka sõidame Kemijärvile, kust algab öörongiga tagasitee.

6. päev, 14. august

 Laev Helsingi-Tallinn. Sõit Võrru.

 


HIND: 1135 eurot

Hinna sees

  • Ööbimised koos hommikusöökidega
  • Programmis näidatud laeva – ja rongipiletid
  • Koht sõiduautos, autoga seonduvad kulud (kütus, üleveod laeval ja öörongis, parkimistasud)
  • Giid-reisijuht-autojuhi teenus

Lisatasu eest

  • Lisatoitlustus
  • Reisikindlustus
  • Pääsmed tasuliste vaatamisväärsuste juurde (hinnad 2024.a seisuga):
    – ametüstikaevandus
    – paadisõit Julma Ölkku kanjonis

Lisainfo. Reisile on vajalik kaasa võtta vähemalt reisi lõpuni kehtiv pass või ID-kaart ja Euroopa ravikindlustuskaart! Ravikindlustuskaart annab õiguse vajaminevale arstiabile Euroopa Liidus. Kaardi tellimise kohta loe: https://www.tervisekassa.ee/kontaktpunkt/arstiabi-euroopas/euroopa-ravikindlustuskaart

PS! Reisibüroo ei vastuta pääsmete kallinemise eest! Jätame endale õiguse vajadusel teha muudatusi reisiprogrammis ja hinnas. Reisija on kohustatud tutvuma ABZ Reisid OÜ reisitingimustega www.abz.ee

print

Broneeri reis

Reisi nimi Täiskasvanu Laps Vabu kohti Väljasõit Kestus
MATKAD KARUDE RADADEL 1,135 0 8 09 Aug 6 päeva

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Kokku

Maksumus

Vahehind 0
Kokku 0

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is

Ulvi Mustmaa

Reisijuht, giid

Phone

+372 56 457 384

Email

ulvi.mustmaa@gmail.com